ГоловнаСвіт

У Єревані озброєні люди захопили відділення поліції (оновлено)

Повідомляють про одного загиблого.

У Єревані озброєні люди захопили відділення поліції (оновлено)
Фото: hayastannews.com

У Вірменії група озброєних людей захопила будівлю відділення поліції в єреванському адміністративному районі Еребуні.

Про це повідомляє сайт "Новини-Вірменія".

Згідно з поширюваними заявами, це прихильники заарештованого лідера опозиції Жирайра Сефіляна, які вимагають звільнити свого керівника.

Сефілян - керівник опозиційного Фронту громадського порятунку "Нова Вірменія", один з лідерів руху "Установчий парламент". Підполковник, учасник війни в Нагірному Карабасі, кавалер ордена "Бойовий хрест" I ступеня. Його заарештовано в рамках кримінальної справи за фактом незаконного зберігання зброї. За даними слідства, він "планував захопити будівлі, засоби зв'язку, в тому числі телевежу Єревана".

У Службі національної безпеки Вірменії підтвердили, що вранці 17 липня було скоєно напад на полк патрульно-сторожової служби, а люди, які там перебували, взяті в заручники.

Також повідомляють, що в результаті захоплення загинула одна людина, ще кілька отримали поранення, повідомляє HayastanNews.Com.

Повідомляють також, що заступника начальника поліції Єревана Валерія Осип'яна узято в заручники.

Дороги, що ведуть у район Еребуні, перекрито. До будівлі поліцейського відділення стягнуто силовиків. Правоохоронні органи обіцяють пізніше виступити з офіційною заявою.

При цьому в Службі нацбезпеки заявляють, що поширювана в соцмережах інформація про "початок повстання" не відповідає дійсності. "Із загарбниками ведуть переговори "для мирної здачі", - цитує СНБ вірменське видання News.am.

"Будь-яке протиправне діяння буде припинено, а винні будуть притягнуті до відповідальності", - наголошено в повідомленні.

Оновлення. Люди, які захопили відділ поліції в Єревані, зажадали відставки президента Сержа Саргсяна і формування нового уряду країни. Про це повідомив депутат Нікол Пашинян, що побував у захопленому будинку, повідомляє Panarmenian.

Нагадаємо, раніше вірменський опозиціонер Ваан Мартиросян заявив про замах на нього в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram