ГоловнаСвіт

У Китаї через загибель 73 людей під час зсуву ґрунту затримано 53 осіб

Слідство рекомендувало покарати 57 державних службовців місцевої адміністрації

У Китаї через загибель 73 людей під час зсуву ґрунту затримано 53 осіб
Спасательные работы на месте схождения оползня в китайском Шэньчжэне
Фото: EPA/UPG

Правоохоронні органи Китаю затримали 53 особи в зв'язку з загибеллю 73 людей у результаті зсуву ґрунту в місті Шеньчжень у грудні 2015 року, повідомляє ВВС.

Зсув зійшов 20 грудня в промисловому парку, поряд з яким на пагорбі останні кілька років складали будівельне і промислове сміття.

Повідомляли, що інцидент стався після проливних дощів, які розмили ґрунт і призвели до сходження сміттєвої гори. Зсув, своєю чергою, спровокував вибух на газопроводі "Захід-Схід", що призвело до руйнування 33 будинків.

Серед пошкоджених будівель було 14 фабрик, дві офісні будівлі, одне кафе, 13 різних цехів і три житлові будинки. Під час розслідування було встановлено, що "надзвичайно серйозна" промислова подія була спричинена скупченням будівельного сміття в промисловому парку.

Слідство рекомендувало покарати 57 державних службовців місцевої адміністрації, в тому числі двох високопоставлених чиновників.

Судячи з фотографій, опублікованих відразу після події міністерством громадської безпеки, будівлі просто змило морем рудого бруду. Багато будинків були повністю зруйновані.

За офіційними даними, зсув торкнувся території площею 100 тисяч квадратних метрів. У деяких місцях висота шару бруду сягала шести метрів. Збиток від події влада Китаю оцінила в 132 млн доларів.

Нагадаємо, колишній високопоставлений чиновник, який очолював агентство, відповідальне за збір відходів, що обрушилися на місто Шеньчжень у провінції Гуандун у грудні 2015 року, наклав на себе руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram