ГоловнаСвіт

Німеччина, Італія й Іспанія посилили контроль на кордоні з Францією

Запобіжні заходи вводять після теракту в Ніцці.

Німеччина, Італія й Іспанія посилили контроль на кордоні з Францією
Фото: EPA/UPG

Німеччина, Італія й Іспанія оголосили про відновлення і посилення контролю на спільних кордонах із Францією. Це рішення було прийнято під час консультацій з французькою владою.

Німецька поліція опублікувала прес-реліз, у якому вона повідомляє, що вдається до "обмежувальних заходів на французькому кордоні". Італійці уточнили, що запобіжні заходи стосуватимуться трьох доріг, що зв'язують Францію й Італію, а також залізничного вокзалу в прикордонному місті Вінтимілья. Іспанія, зі свого боку, оголосила про збереження заходів безпеки, запроваджених на час Євро-2016.

США ж закликали своїх громадян зберігати "особливу пильність", відвідуючи Францію.

На своїй сторінці Facebook Держдепартамент закликає американців у Франції зберігати "високий рівень пильності» та «вжити необхідних заходів, спрямованих на посилення особистої безпеки".

Зокрема, американцям рекомендують не відвідувати "публічні заходи, незалежно від того, проходять вони в приміщенні чи на вулиці", оскільки "ці великі заходи можуть бути сприйняті як провокації і послужити мішенню для терористів".

Тим часом багато культурно-розважальних заходів уже скасовано. Зокрема Ніцца оголосила про скасування джаз-фестивалю, також не відбудеться концерт співачки Ріанни.

Нагадаємо, що напередодні у Франції стався теракт, у результаті якого загинули 84 людини.

Близько 22:30 за місцевим часом 31-річний француз туніського походження за кермом вантажної машини врізався в натовп людей на Англійській набережній. Терорист проїхав близько двох кілометрів на швидкості 60-70 км/год., перш ніж поліцейські застрелили його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram