ГоловнаСвіт

Росія продовжить дестабілізацію західного світу - експерт

Завдання - схилити до спільної боротьби з тероризмом.

Росія продовжить дестабілізацію західного світу - експерт

Російське керівництво не скасувало завдання із дестабілізації західного світу і його суспільного устрою, тож інтенсивність терактів і міграційних потоків у Європу може підупасти після ослаблення Росії.

Про це написав керівник Центру політичних досліджень країн Північної і Східної Європи (Росія) Олександр Ситін у своїй статті для LB.ua. «Ризикну висловити гіпотезу, що в міру ослаблення геополітичних позицій Росії інтенсивність діяльності ісламських терористів і міграційних потоків у європейські країни піде на спад», - вважає Ситін.

Він звернув увагу, що головним козирем російської міжнародної політики є ідея співпраці Росії і країн НАТО в питанні боротьби з міжнародним тероризмом. При цьому Москва «абсолютно безпідставно стверджує, що має значні напрацювання і досвід у цьому напрямку».

«Дозволю собі запитати, про який досвід йдеться? Якщо про досвід «умиротворення» Чечні, то вкрай сумнівно, щоб такий досвід міг бути використаний західними країнами. Нинішні ж килимові бомбардування російськими ВКС сирійської території подовжують життя режиму Башара Асада, несуть страждання і смерть населенню країни, провокують усе нові хвилі біженців у європейські країни, але аж ніяк не сприяють поразці міжнародних терористичних сил», - сказав він.

Експерт підкреслює, що прихильникам партнерства з Росією в боротьбі з тероризмом слід мати на увазі, що Москва протягом усієї історії своєї зовнішньої політики створювала і підтримувала арабський антиізраїльський екстремізм, починаючи з Організації визволення Палестини (ОВП).

«Не зайве також враховувати той факт, що значна частина офіцерського складу Іраку та Лівії отримувала освіту в російських/радянських військових навчальних закладах, а отже, інтегрована в систему спецслужб, які завжди бачили своє завдання в дестабілізації західного світу і його суспільного устрою. Очевидно, що ці завдання не скасовані сьогоднішнім російським керівництвом», - наголошує Ситін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram