ГоловнаСвіт

В Угорщині здивувалися виграшу росіян у тендері на модернізацію військових вертольотів

Після 17-річного членства в НАТО в країні є техніка, яку може відремонтувати тільки супротивник.

В Угорщині здивувалися виграшу росіян у тендері на модернізацію військових вертольотів
Фото: avia.pro

Угорські військові експерти висловили неоднозначну реакцію на результат тендера модернізації п'яти транспортних вертольотів радянського виробництва Мі-17, який виграла російська державна компанія "Ростех", повідомляє Радіо Свобода.

"Обурює те, що після 16-17-річного членства (Угорщини) в НАТО є несправні вертольоти, які тільки супротивник може відремонтувати ... Можливо, це трохи перебільшення про супротивника, адже діалог НАТО з росіянами ще триває. Але події останніх років показали, що Росія аж ніяк не партнер", - сказав підполковник у відставці Дюла Ковач в інтерв'ю телеканалу Hír TV.

Контракт між Міністерством оборони Угорщини та компанією "Ростех" передбачає здійснити модернізацію протягом півтора року за 4 млрд форинтів, або майже 15 млн доларів.

Після підписання тендерного договору заступник гендиректора компанії "Ростех" Ігор Чечика натякнув, що в Угорщині є ще кілька десятків несправних вертольотів радянського виробництва, які росіяни охоче беруться відремонтувати на базі новосибірських майстерень.

Угорська преса пише, що закупівля Міністерством оборони країни нової вертолітної техніки тягнеться вже 5 років. Переговори проводили з представниками американської фірми Sikorsky й італійського концерну AgustaWestland, але через брак коштів укладення договорів зривалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram