ГоловнаСвіт

Uber припиняє роботу в Угорщині через жорсткість законодавства

У компанії сподіваються, що це тимчасовий захід

Uber припиняє роботу в Угорщині через жорсткість законодавства
Фото: wealthdaily.com

Міжнародна компанія і творець онлайн-сервісу таксі Uber Technologies Inc. призупиняє роботу в Угорщині через жорсткість законодавства щодо регулювання діяльності перевізників.

Про це повідомляє ЛІГА.net з посиланням на The Financial Times.

Держорганам Угорщини з червня 2016 року дозволили штрафувати водіїв онлайн-сервісів таксі, а також блокувати доступ до незаконних диспетчерських служб. На додаток до штрафних санкцій, їх можуть позбавити як ліцензії, так і транспортних засобів.

Uber продовжить свою діяльність ще у 21 країні Європейського Союзу і сподівається, що в майбутньому вони зможуть перезапустити службу в Угорщині.

"Ми сподіваємося, що це тимчасове припинення діяльності компанії, і надалі діалог з владою країни буде більш змістовним і спрямованим на перспективу", - заявив регіональний менеджер Uber у Центральній і Східній Європі Роббі Каззам.

Угорщина - друга країна ЄС після Болгарії, в якому Uber призупинив свою роботу. Також компанія зіткнулася з законодавчими обмеженнями у Франції і Бельгії, а в Італії та Іспанії сервіс отримав судові попередження.

Нагадаємо, Uber - це сервіс автомобільних перевезень на вимогу, що дозволяє зробити заявку на послуги приватного водія за допомогою програми на смартфоні. Вартість поїздки стягується з картки, прив'язаної до аккаунту на сайті Uber, тому платити водієві або залишати йому чайові не потрібно. Таксист отримує гроші від власників сервісу.

Проти Uber активно протестують "традиційні" таксисти по всьому світу, оскільки онлайн-сервіс надає нижчі ціни на проїзд і позбавляє їх замовлень.

З 30 червня Uber почав роботу у столиці України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram