ГоловнаСвіт

Екс-мер російського Благовєщенська балотується в Держдуму з СІЗО

Олександра Мигулю звинувачують у корупції та в перевищенні службових повноважень

Екс-мер російського Благовєщенська балотується в Держдуму з СІЗО
Фото: EPA/UPG

У Росії колишній мер міста Благовєщенськ Олександр Мигуля, який перебуває у слідчому ізоляторі за звинуваченням у корупції, отримав статус кандидата в Держдуму РФ.

Про це повідомила секретар облвиборчкому Тетяна Ниркова, інформує "Интерфакс".

"Мигуля набув статусу висунутого кандидата. Поки що жодного кандидата в Держдуму не зареєстрували, але прийняли документи від чотирьох кандидатів, у тому числі і від Мигулі. Завтра на засіданні ми даємо дозвіл на відкриття спеціального виборчого рахунку, реєструємо його уповноваженого представника з фінансових питань", - повідомила вона.

Найближчим часом облвиборчком проведе реєстрацію довірених осіб Мигулі, які представлятимуть його інтереси.

За словами Ниркової, з чотирьох кандидатів до Держдуми від партії йде тільки один, решта - самовисуванці, в тому числі і Мигуля.

Екс-мера Благовєщенська звинувачують за статтями 286 КК РФ (перевищення повноважень), 285.1 (нецільове витрачання бюджетних коштів), 285 (зловживання посадовими повноваженнями).

Кримінальну справу проти нього було порушено у квітні 2011 року. У червні 2011 року його оголосили в міжнародний розшук. У травні 2015 року Мигулю затримали й етапували в Амурську область, де помістили у слідчий ізолятор. Весь цей час колишній мер столиці Приамур'я перебував під вартою.

Нагадаємо, на вибори до Держдуми РФ від Дагестану балотується бойовик "ЛНР" Олег Мельников, який воював на Донбасі.

Також прем'єр-міністр РФ і голова "Єдиної Росії" Дмитро Медведєв оголосив про рішення включити у список кандидатів від партії "прокурора" анексованого Криму Наталю Поклонську і "голову" півострова Сергія Аксьонова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram