ГоловнаСвіт

Європарламент розгляне безвізовий режим для України 5 вересня

На відтермінування українського питання вплинув Брекзит

Європарламент розгляне безвізовий режим для України 5 вересня
Фото: EPA/UPG

Доповідь, у якій буде запропоновано підтримати ініціативу Європейської комісії надати Україні безвізовий режим, представлять у Європейському парламенті 5 вересня.

Про це повідомила доповідач Європарламенту з питання лібералізації візового режиму з Україною Марія Габріель, повідомляє УНІАН.

"Я планувала представити свою доповідь до літа, але, на жаль, у зв'язку з результатами референдуму в Великобританії деякі засідання комітету скасували, а порядок денний відклали. Саме тому мою доповідь буде представлено 5 вересня", - пояснила вона.

За словами Габріель, її доповідь буде "доступною" протягом літа.

"Я отримала багато інформації від Європейської комісії та української влади, і хочу подякувати українській стороні за відмінну співпрацю. Сигнали щодо досягнутого прогресу є позитивними. Моя доповідь підтримає пропозицію комісії та пояснить оцінку всієї отриманої інформації з тим, щоб зробити висновок, що Європарламент дійсно повинен підтримати лібералізацію візового режиму з Україною", - деталізувала євродепутат зміст своєї доповіді.

Як повідомлялося, 7 липня комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Слід зазначити, що комітет ЄП у закордонних справах має лише допоміжну роль в ухваленні безвізового режиму. Головним є комітет цивільних свобод і внутрішніх справ (LIBE).

11 липня у Києві єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Хан висловив сподівання, що питання про безвізовий режим з Україною можуть вирішити пізніше у жовтні. "Упевнений, що ми можемо прийняти остаточне рішення на початку осені", - підкреслив Хан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram