ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Сирії бойовики ІДІЛ стратили чотирьох футболістів

У Сирії бойовики ІДІЛ стратили чотирьох футболістів
Боевики "Исламского государтва"
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) у Сирії стратили п'ятьох осіб, у тому числі чотирьох футболістів.

Як повідомляє The Daily Mail, вони були обезголовлені за звинуваченням у шпигунстві на користь курдських Загонів народної самооборони (YPG).

Страта перед натовпом дітей відбулася в місті Ракка, яке вважають неформальною сирійською "столицею" ІДІЛ. За інформацією видання, спортсмени грали за клуб "Аль-Шабаб". Жертвами бойовиків стали Усама Абу Кувейт, Іхсан аль-Шавейкх, Нехад аль-Хусс і Ахмед Ахава. Особу п'ятого страченого не встановлено.

Нагадаємо, раніше цього тижня бойовики ІДІЛ живцем зварили 7 дезертирів.

Усього, за даними правозахисної організації "Сирійська обсерваторія з прав людини", опублікованими наприкінці квітня, терористи ІДІЛ стратили 4144 осіб. Із них 2230 - цивільні особи, включаючи жінок і дітей, близько 1100 - полонені в бою солдати урядових військ і проурядових ополчень, ще 400 - члени угруповання, які були вбиті за різні провини.

ІДІЛ улітку 2014 року встановило контроль над частиною території Іраку і Сирії і проголосило там халіфат. Екстремістам протистоять офіційний Дамаск і Багдад, а також міжнародна коаліція на чолі з США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram