ГоловнаСвіт

У НАТО з'явиться власна розвідка

Нову Службу розвідки і безпеки очолить помічник генсека Альянсу з питань розвідки і безпеки.

У НАТО з'явиться власна розвідка
НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

Країни Північноатлантичного альянсу прийняли рішення створити нову Службу розвідки і безпеки.

Про це йдеться в підсумковому комюніке саміту НАТО, який відбувся у Варшаві.

Зазначено, що реформа Альянсу необхідна для належного "реагування на зростаючий рівень зовнішніх загроз". "Для підвищення здатності НАТО спиратися на широкий спектр розвідувальних ресурсів, ми домовилися створити нову Службу розвідки і безпеки, яку очолить помічник генерального секретаря з питань розвідки і безпеки", - йдеться в комюніке.

Як зазначають, новий підрозділ, окрім своїх основних завдань, повинен забезпечити максимально ефективне використання розвідувальної інформації, яку надають союзники.

Дводенний саміт НАТО почався в столиці Польщі 8 липня. В рамках заходу лідери країн-членів Альянсу домовилися розмістити в кожній країні Прибалтики та Польщі по одному міжнародному батальйону, продовжили місію Альянсу в Афганістані на 2017 рік, а також прийняли рішення підтримати міжнародну коаліцію літаками, обладнаними системою AWACS, у боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Окрім того, в рамках саміту країни Північноатлантичного альянсу визначили основні принципи побудови відносин із Росією і схвалили Всеохоплюючий пакет допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram