ГоловнаСвіт

Росія і США обмінялися висланням дипломатів

На початку червня американському дипломату зламали плече.

Росія і США обмінялися висланням дипломатів

США вислали 17 червня двох російських дипломатів у відповідь на напад на американського дипломата біля американського диппредставництва в Москві. Росія відреагувала висланням двох співробітників посольства США.

Про вислання росіян повідомив напередодні представник Державного департаменту США Джон Кірбі.

МЗС Росії заявило, що у відповідь РФ вислала двох співробітників посольства США - "оперативників ЦРУ". Вказано, що "персонами нон ґрата" стали співробітник посольства, який "напав на поліцейського" біля американського посольства в ніч на 6 червня, і "ще один такий самий оперативник ЦРУ".

29 червня в газеті The Washington Post з'явилася колонка журналіста Джоша Рогіна, в якій ішлося про те, що вранці 6 червня на американського дипломата біля посольства в Москві напав співробітник ФСБ у цивільному, який зламав йому плече. В результаті дипломат, за словами джерела Рогіна, виїхав за межі Росії для надання термінової медичної допомоги.

Пізніше російську версію події виклала офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова. За її словами, поліцейський, який чергував біля посольства, "щоб переконатися у відсутності загрози, хотів перевірити документи", однак чоловік, що прийшов, "вдарив постового ліктем в обличчя". "У сутичці незнайомець відштовхнув працівника охорони і зник у посольстві", - сказала вона.

Захарова також заявила, що дипломат був співробітником ЦРУ, який, можливо, хотів проскочити в посольство невпізнаним і не показував своєї дипломатичної картки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram