ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Роскомнагляд заблокував сайти з закликом бойкотувати вибори в Держдуму

Вимога про обмеження доступу до "протиправної" інформації надійшла від Генпрокуратури РФ

Роскомнагляд заблокував чотири сайти, на яких були заклики до бойкоту майбутніх виборів у Державну думу Росії у вересні 2016 року.

Про це повідомляється на сайті Роскомнагляду

Вимога про обмеження доступу до "протиправної" інформації надійшла від Генпрокуратури РФ.

"Діяльність з організації зриву виборів до нижньої палати парламенту підриває основи конституційного ладу РФ, згідно з якими вищим безпосереднім вираженням влади багатонаціонального народу РФ є референдум і вільні вибори", - йдеться в повідомленні відомства.

Роскомнагляд зазначає, що на сайті, крім заклику бойкотувати вибори, також була координація дій громадян "щодо організації протестних акцій, що проводяться з порушенням встановленого порядку".

"Протиправну" інформацію видалили з двох сайтів, доступ до двох інших сайтів заблоковано операторами зв'язку. Про які саме сайти йдеться - не уточнюється.

Вибори в Держдуму відбудуться 18 вересня.

На початку 2016 року президент РФ Володимир Путін, звертаючись до співробітників ФСБ на колегії, говорив, що "недруги за бугром" готуються до осінніх виборів. Спецслужбі він доручив припинити "діяльність тих, хто спробує або може спробувати використовувати націоналістичні, ксенофобські, радикальні гасла, спрямовані на розкол нашого суспільства".

Нагадаємо, у лютому у Держдумі запропонували заборонити вибори на період санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram