ГоловнаСвіт

Варшавський саміт має шанcи стати "неординарною подією" в новітній історії НАТО, - МЗС України

Українська сторона очікує отримати від НАТО так званий "Комплексний пакет допомоги"

Варшавський саміт має шанcи стати "неординарною подією" в новітній історії НАТО, - МЗС України
Спикер Министерства иностранных дел Украины Марьяна Беца

озпочався у Варшаві, має відповісти на всі виклики Росії: агресію проти України, Європи, мілітаризацію Арктики, а також інші виклики безпеки.

Про це заявила речник МЗС України Мар'яна Беца на брифінгу в Києві, інформує кореспондент LB.ua.

"Варшавський саміт має всі підстави для того, щоб стати неординарною подією в новітній історії Альянсу: НАТО має знайти відповіді на виклики, спровоковані, з одного боку, агресією Росії проти України, агресивною поведінкою Москви у Східній Європі і спробами мілітаризації Арктики, а з іншого - масовою міграцією з Близького Сходу і прямою терористичною загрозою з боку угруповання "Ісламська держава", - заявила Беца.

Вона нагадала, що на саміті повинна обговорюватися подальша підтримка НАТО зусиль зі зміцнення обороноздатності України як одного з ключових чинників безпеки євроатлантичного простору.

"На нинішньому саміті Україна буде єдиною країною-партнером альянсу, яка матиме окреме засідання на високому рівні. НАТО рішуче підтримує Україну і не менш рішуче засуджує агресію РФ проти нашої держави", - заявила дипломат.

Вона додала, що українська сторона очікує отримати від НАТО так званий "Комплексний пакет допомоги", спрямований на розвиток оборонних можливостей України відповідно до стандартів НАТО на середньострокову перспективу, а також ухвалити спільну заяву за результатами цього заходу, в якій буде зазначено спільні досягнення та міцність особливого партнерства між Україною і НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram