ГоловнаСвіт

Держдеп відновить розслідування справи про особисте листування Клінтон

У Держдепі захотіли зробити результати внутрішньої перевірки "максимально прозорими".

Держдеп відновить розслідування справи про особисте листування Клінтон
Госдеп США
Фото: 24smi.org

Держдепартамент США продовжить розслідування, пов'язане з особистим листуванням колишнього держсекретаря і нинішнього кандидата в президенти США Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє Fox News.

За словами офіційного представника Держдепу Джона Кірбі, мета відомства - зробити результати внутрішньої перевірки "максимально прозорими".

Напередодні повідомляли, що в Генпрокуратурі США вирішили не порушувати проти Клінтон справу. Раніше ФБР також рекомендувало не порушувати справу стосовно Клінтон.

За словами директора ФБР Джеймса Комі, розслідування показало, що мало місце вкрай недбале поводження з закритою службовою інформацією з боку Клінтон і її помічників. Однак у ФБР є достатні підстави вважати, що свідомих порушень не було.

Директор відомства додав, що ФБР не знайшло ознак злому комп'ютера Клінтон, однак зловмисники могли отримати доступ до її листування.

У березні 2015 року стало відомо, що Клінтон, яка очолювала Держдеп із 2009-го до 2013 року, надсилала робочі листи з особистої електронної пошти, а не з урядової. Сама Клінтон стверджує, що в особистому листуванні не передавала секретної інформації.

2 липня повідомляли, що ФБР допитало Клінтон. При цьому колишній держсекретар прийшла на допит добровільно. Представники Клінтон відмовилися розкривати подробиці її розмови зі співробітниками ФБР, але відзначили, що вона тривала три з половиною години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram