ГоловнаСвіт

Росія заблокувала розширення мандата місії ОБСЄ на кордоні з Україною

Спостерігачів на "Гуковому" і "Донецьку" продовжили на квартал.

Росія заблокувала розширення мандата місії ОБСЄ на кордоні з Україною
Фото: Макс Требухов

Російська делегація заблокувала розширення мандата місії спостерігачів ОБСЄ на некотрольованій ділянці кордону з Україною.

У четвер, 7 липня, постійна рада ОБСЄ продовжила мандат, який діє на пунктах пропуску "Гукове" і "Донецьк". Але додати інші пункти вкотре не вдалося, повідомила прес-служба МЗС України.

"Відверте опір Росії в реалізації цього важливого елемента безпеки є її цілеспрямованою протидією мирному процесу Адже повномасштабна присутність міжнародних спостерігачів не дозволить РФ продовжувати таємне переправлення своїх військ і постачання озброєння на територію України, - зазначає міністерство.

Представник США при ОБСЄ Даніель Байєр, своєю чергою, назвав необґрунтованими дії Росії. "Через необґрунтовані обмеження з боку Росії для роботи СММ на кордоні місія знову не зможе встановлювати в повній мірі те, наскільки Росія залучена або сприяє притоку зброї, фінансування і особового складу для підтримки сепаратистів на сході України", - цитує посла агентство "Укрінформ".

Постійна рада ОБСЄ прийняла рішення про розміщення місії ОБСЄ на цих пунктах пропуску 24 липня 2014 року. Мандат був розрахований на три місяці, згодом його продовжили. Російські пункти пропуску "Гукове" і "Донецьк" розташовані навпроти українських "Ізварине" і "Червонопартизанськ". Нова назва селища Червонопартизанськ - Вознесінівка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram