ГоловнаСвіт

BMW спільно з Intel створять безпілотний автомобіль

BMW планує вивести на ринок лінійку самоврядних автомобілів до 2021 року

BMW спільно з Intel створять безпілотний автомобіль
Фото: www.3dnews.ru

Німецький концерн BMW, американський виробник процесорів Intel та ізраїльська компанія Mobileye підписали угоду про спільну розробку технології автономного водіння.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Автопілот має бути готовий через п'ять років, до цього часу BMW планує вивести на ринок лінійку самоврядних автомобілів. Транспортні засоби, здатні до автономного переміщення, також розробляють Google і Apple. Заявлялося, що їхні проекти буде завершено в найближчі пару років.

Крім того, над створенням автопілота працюють Volkswagen, Volvo, General Motors, Toyota, Daimler, Fiat Chrysler і "КамАЗ".

Нагадаємо, 6 липня стало відомо про третю ДТП за участю безпілотного автомобіля Tesla. Кросовер Model X потрапив у дорожньо-транспортну пригоду в Пенсильванії, США. Автопілот не впорався з керуванням і врізався в огорожу шосе.

Книга: Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє

1 липня Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) почала розслідування першого смертельного ДТП: автопілот Tesla не зреагував на тракторний причіп, у результаті чого автомобіль протаранив його на повному ходу. 7 червня власник Tesla X заявив, що позашляховик почав мимовільний розгін на парковці супермаркету і врізався в будівлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram