ГоловнаСвіт

Reuters: Франція відібрала у Британії місце 5-ї економіки світу

"Брекзит" негативно позначився на фінансових ринках, вдарив по компаніях та курсу фунта

Reuters: Франція відібрала у Британії місце 5-ї економіки світу
Франция

Франція і Великобританія змагаються за п'яте місце в рейтингу найбільших у світі економік, і Франція вирвалася вперед завдяки зниженню фунта стерлінгів після рішення британців покинути ЄС.

Про це свідчать дані Рейтер.

ВВП Великобританії завершив 2015 рік на позначці 1,864 трильйона фунтів стерлінгів, свідчать останні доступні показники Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Середній обмінний курс валют у відповідному році зазвичай використовується для порівняння економік країн, проте з урахуванням нинішнього курсу виходить, що Франція зуміла трохи вирватися вперед.

Фунт стерлінгів упав нижче за €1,17 напередодні вперше з 2013 року, і це означає, що розмір британської економіки у 2015 році тепер еквівалентний €2,172 трлн, тоді як ВВП Франції за той самий рік, згідно з офіційними даними, становив €2,182 трлн.

Підсумки референдуму, який пройшов у Великобританії 23 червня, негативно позначилися на фінансових ринках, вдарили по компаніях та курсу фунта.

Волатильність валют ускладнює порівняння даних. Великобританія ненадовго відвоювала позицію п'ятої за величиною економіки, після того як фунт піднявся вище за €1,17 на кілька годин в середу, проте в середині торгів знову впав.

Чисельність населення у двох країнах приблизно однакова, і країни неодноразово мінялися місцями в рейтингу.

Великобританії вдалося випередити Францію у 2014 році, через шість років після фінансової кризи, яка призвела до обвалу фунта стерлінгів і дозволила Франції повернути корону, втрачену у 1997 році.

Нагадаємо, що європейські біржі обвалилися після британського референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram