ГоловнаСвіт

В Італії представник ультрас до смерті побив мігранта-нігерійця

За минулу добу в Сицилійській протоці у Середземному морі було врятовано близько 4,5 тис. мігрантів.

В Італії представник ультрас до смерті побив мігранта-нігерійця
Фото: EPA/UPG

Мігрант з Нігерії помер в середу у місті Фермо на півдні Італії після того, як його жорстоко побив представник ультрас за те, що заступився за свою дружину.

Про це повідомляє euronews.

Футбольний хуліган підійшов до пари, яка мирно гуляла, і почав ображати жінку. Коли 36-річний Еммануель Кіді Намді заступився за свою дружину Кініері, представник ультрас почав бити його. Після цього інциденту Намді доправили в лікарню у комі. Він так і не отямився.

Подружжя втекло з Нігерії, де ісламісти з терористичного угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (більш відоме під старою назвою "Боко Харам") напали на їхню християнську громаду. Батьків обох вбили. Під час переправи через Середземне море вагітна Кініері втратила дитину.

У Фермо нігерійці очікували надання їм статусу політичних біженців і були гостями місцевої католицької громади.

Загалом за минулу добу в результаті 30 рятувальних операцій кораблі ВМС Італії та агентства ЄС з контролю кордонів Frontex ("Фронтекс") врятували у Сицилійській протоці в Середземному морі близько 4,5 тис. мігрантів. За даними Міжнародної організації з міграції, від початку року в Італію прибули понад 67 тис. осіб. Смертність серед біженців, як і раніше, висока: лише минулого тижня на борту гумового човна загинули 10 жінок.

Напередодні, 6 липня, депутати Європейського парламенту підтримали запропонований Єврокомісією проект створення в ЄС єдиної європейської прикордонної служби і берегової охорони.

Створення нової служби проходить у рамках заходів зі зміцнення управління і безпеки зовнішніх кордонів ЄС на тлі зростання хвиль міграції.

Незважаючи на це, країни-члени ЄС збережуть суверенітет над своїми національними прикордонними службами і залишаться ключовими суб'єктами контролю власних кордонів, а Європейська служба прикордонної і берегової охорони працюватиме, як рятувальна сітка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram