ГоловнаСвіт

Євродепутати схвалили рекомендації прискорити надання безвізового режиму Україні

Євродепутати категорично не підтримали дві поправки до проекту доповіді про відхилення безвізового режиму для України.

Євродепутати схвалили рекомендації прискорити надання безвізового режиму Україні
Фото: Depositphotos\myronstandret

Комітет Європарламенту із закордонних справ проголосував за те, щоб рекомендувати якомога швидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Як повідомив у своєму Twitter євродепутат з Польщі Яцек Саріуш-Вольський, члени комітету більшістю голосів підтримали його доповідь з цього питання.

У доповіді польський політик попросив колег "з ентузіазмом" підтримати це рішення, оскільки Україна варта отримання безвізового режиму з ЄС.

Як повідомляє Укрінформ, під час голосування за ухвалення доповіді члени Комітету зазначали, що лібералізація візового режиму для українців має відбутися незалежно від процесу прийняття в ЄС нового механізму призупинення безвізових режимів для всіх третіх країн.

"При цьому депутати категорично не підтримали дві поправки до проекту доповіді про відхилення безвізового режиму для України. З такою ініціативою виступили французький депутат правої радикальної групи "Європа націй і свободи" Жан-Люк Шаффхаузер і позафракційний грецький націоналіст Георгіос Епітідеос", - йдеться в повідомленні агентства.

Зазначають, що комітет ЄП із закордонних справ має лише допоміжну роль в утвердженні безвізового режиму. Головним у цьому питанні є комітет з громадянських свобод і внутрішніх справ (LIBE). За даними джерел ЄвроПравди, голосування цього комітету може відбутися 20 липня.

26 травня доповідач з українського питання в LIBE Марія Габріель, представляючи в Брюсселі плани своєї роботи, не уточнила, коли вона має намір подати доповідь на розгляд у Європарламенті, а також критично відгукнулася про мігрантів з України.

Згодом вона заявила, що не має наміру затримувати підготовку доповіді про Україну і ставить жорсткі запитання, щоб зняти всі питання про доцільність скасування візового режиму.

Як повідомляли раніше, країни ЄС відклали схвалення рішення про надання безвізового режиму Україні, Грузії і Косову до вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram