ГоловнаСвіт

Британські клієнти MasterCard мають намір вибити з компанії $24 млрд

MasterCard звинувачують у завищеній комісії для транскордонних операцій у межах ЄС.

Британські клієнти MasterCard мають намір вибити з компанії $24 млрд
MasterCard

Британські клієнти міжнародної платіжної системи MasterCard готують колективний позов до неї. Вони мають намір домогтися від компанії компенсації в розмірі 19 млрд фунтів (близько $24,5 млрд) за нібито завищену комісію для транскордонних операцій у межах ЄС.

Про це повідомляє The International Business Times.

Колишній фінансовий омбудсмен Великобританії Волтер Меррікс (Walter Merricks) заявив, що ціни товарів, куплених клієнтами з 1992 по 2008 рік, були завищені "через незаконні дії MasterCard".

"Усі ми переплатили близько 19 мільярдів фунтів за ці 16 років. Більшість із нас нічого не знали про це, але експерти з роздрібної торгівлі були в курсі", - сказав Меррікс.

Представник MasterCard і собі заявив, що компанія абсолютно не згідна зі звинуваченнями. "Електронні платежі вигідні людям, які роблять покупки онлайн і в магазинах. MasterCard має намір надавати клієнтам ще зручніші та безпечніші послуги", - наводить видання слова представника корпорації.

MasterCard - одна з найбільших міжнародних платіжних систем (поряд з Visa і UnionPay). Проводить операції більш ніж у 150 валютах світу, представлена у 210 країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram