ГоловнаСвіт

Генпрокуратура США відмовилася висувати звинувачення Клінтон у справі про особисте листування

У ФБР припустили, що зловмисники могли отримати доступ до електронного листування колишньої держсекретарки США.

Генпрокуратура США відмовилася висувати звинувачення Клінтон у справі про особисте листування
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Генпрокурор США Лоретта Лінч вирішила не порушувати кримінальну справу проти колишньої держсекретарки і кандидатки в президенти США Гілларі Клінтон у справі про особисте листування.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву Лінч.

Генпрокурор зазначила, що зважила на рекомендації ФБР, яке напередодні рекомендувало не порушувати справу проти Клінтон.

За словами директора ФБР Джеймса Комі, розслідування показало, що було вкрай недбале поводження із закритою службовою інформацією з боку Клінтон і її помічників. Однак ФБР має достатні підстави вважати, що свідомих порушень не було.

Директор відомства додав, що ФБР не виявило ознак злому комп'ютера Клінтон, однак зловмисники могли отримати доступ до її листування.

У березні 2015 року стало відомо, що Клінтон, яка займала посаду держсекретаря з 2009-го по 2013 рік, відправляла робочі листи з особистої електронної пошти, а не з урядової. Сама Клінтон стверджує, що в особистому листуванні не передавала секретної інформації.

2 липня повідомляли, що ФБР допитало Клінтон. При цьому колишня держсекретарка прийшла на допит добровільно. Представники Клінтон відмовилися розкривати деталі її розмови зі співробітниками ФБР, але зазначили, що він тривав три з половиною години.

Як повідомляли раніше, Клінтон лідирує в передвиборних перегонах у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram