ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ пообіцяло нові теракти в Бангладеш

Джихадисти заявили, що Бангладеш відтепер стає частиною великого поля битви за встановлення халіфату

ІДІЛ пообіцяло нові теракти в Бангладеш

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) попередило, що буде завдавати нові удари в Бангладеш і поза межами країни до встановлення верховенства шаріату.

Як випливає з відеозвернення джихадистів, вбивство 20 осіб у ресторані в Дацці було лише натяком на подальші атаки, інформує агентство Рейтер

"Те, що ви спостерігали в Бангладеш... було натяком. Це буде повторюватися, повторюватися і повторюватися, поки ви не програєте, а ми не переможемо, і шаріат встановиться по всьому світу", - сказав чоловік, який назвався бангладешським бойовиком Абу Іссою аль-Бенгалі у відеозверненні, яке відстежила моніторингова організація SITE.

У МВС Бангладеш раніше заявили, що сумніваються в причетності ІДІЛ до теракту в Дацці і звинуватили в ньому місцеве угруповання бойовиків.

Атака на ресторан стала однією з найбільш кровопролитних у Бангладеш, де за останній рік відбулася серія вбивств лібералів і представників релігійних меншин, відповідальність за які взяли на себе "ІДІЛ" та "Аль-Каїда". Влада країни також спростувала причетність угруповань до вбивств.

Відеозвернення ІДІЛ починається з зображень нещодавніх атак на Париж, Брюссель і Орландо, про причетність до яких заявляло угруповання.

За словами бойовика, який говорив на бенгалі і англійською, Бангладеш має знати, що відтепер стає частиною великого поля битви за встановлення халіфату, проголошеного угрупованням у 2014 році.

"Я хочу сказати правителям Бангладеш, що джихад, який ви сьогодні бачили, не те саме, про що ви знали в минулому, - сказав він. - Джихад, який розгорнувся сьогодні, це джихад під тінню халіфату".

При цьому хоча Бангладеш заперечує причетність ІДІЛ до п'ятничних атак, поліція країни повідомила, що посилила заходи безпеки у відповідь на загрозу.

"Ми ставимося до проблеми серйозно. Усі наші залучені підрозділи працюють не покладаючи рук", - сказав заступник начальника поліції Шахідур Рахман.

Нагадаємо, 1 липня п'ять бангладешських бойовиків, переважно з багатих ліберальних сімей, напали на елітний ресторан у Дацці і вбили відвідувачів, більшість з яких були іноземцями з Італії, Японії, Індії і США. Нападників потім застрелила поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram