ГоловнаСвіт

Скотланд-ярд повідомив про зростання злочинності на ґрунті ненависті після референдуму

Переважна більшість інцидентів супроводжувалася словесною агресією і образами.

Скотланд-ярд повідомив про зростання злочинності на ґрунті ненависті після референдуму
Фото: mk-london.co.uk

Служба поліції Лондона повідомила про різке збільшення числа заяв від людей, які постраждали від нападів на ґрунті ксенофобії, після референдуму про вихід Британії з Євросоюзу, повідомляє ВВС.

За період з 24 червня по 2 липня Скотленд-ярд зареєстрував у британській столиці 599 скарг на зазіхання, що мають ознаки расової, національної та релігійної ненависті.

В середньому це 67 заяв у день,тоді як до референдуму реєструвалося приблизно 44 заяви в день - таким чином, зростання склало більш як 50%.

"Ми уважно аналізуємо кожен випадок, щоб зрозуміти, що відбувається в Лондоні. Ці цифри можуть змінитися, оскільки потерпілі не завжди відразу повідомляють про те, що трапилося", - сказав начальник підрозділу столичної поліції Мак Чішті.

За його словами, переважна більшість інцидентів супроводжувалася словесною агресією і образами.

Уже в перші дні після референдуму про "Брекзит" іммігранти, що живуть у Лондоні зі Східної Європи та інших країн, випробували на собі серію ксенофобських випадів.

Раніше повідомлялося, що голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висміяв лідерів агітації за "Брекзит", які після референдуму про "Брекзит" і напередодні переговорів про нього відійшли від справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram