ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін заборонив іноземним компаніям займатися дослідженням телеаудиторії в Росії

Видавати державну акредитацію для дослідження телеаудиторії в РФ буде Роскомнагляд.

Путін заборонив іноземним компаніям займатися дослідженням телеаудиторії в Росії
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що забороняє іноземцям контролювати компанії, які проводять дослідження телеаудиторії в Росії.

Відповідний документ опубліковано на російському офіційному порталі правової інформації.

Законопроект пропонує ввести обов'язкову державну акредитацію для компаній, які займаються дослідженням телеаудиторії в Росії. Компанії, іноземний капітал яких перевищує 20%, не зможуть її отримати.

Також ініціатива забороняє контролювати організації, які отримали акредитацію, іноземцям, особам без громадянства, громадянам Росії, у яких є інше громадянство.

Видавати державну акредитацію буде Роскомнагляд. Також відомство буде визначати кількість організацій, які вимірюють телеаудиторію, для їх відбору буде створено спеціальну комісію.

Раніше відповідний законопроект на розгляд Держдуми вніс депутат від ЛДПР Андрій Луговий. 22 червня нижня палата парламенту ухвалила документ у третьому, остаточному читанні.

13 червня стало відомо, що "Всеросійський центр вивчення громадської думки" (ВЦВГД) і Фонд сприяння вивченню громадської думки зареєстрували компанію ТОВ "ВЦВГД Медіа", яка буде займатися вивченням телевізійної аудиторії.

Найбільша компанія, яка займається вивченням російської телевізійної аудиторії - це TNS Russia, підрозділ TNS, штаб-квартира якої розташована в Лондоні.

Нагадаємо, що в червні Держдума зобов'язала держслужбовців повідомляти про акаунти в соцмережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram