ГоловнаСвіт

У гей-параді в Кельні взяли участь близько мільйона людей

Учасники акції вшанували пам'ять загиблих в Орландо

У гей-параді в Кельні взяли участь близько мільйона людей

Учасниками найбільшого в Європі гей-параду Christopher Street Day у неділю, 3 липня, в Кельні стали 950 тис. людей, передає DW.

За словами одного з організаторів ходи Нільса Шмідта, своєю кількістю демонстранти осоромили прогнози скептиків, які запевняли, що після терористичного нападу на гей-клуб Pulse 12 червня в Орландо (США) бажаючих брати участь у традиційному кельнськом заході стане набагато менше.

Згідно з повідомленням DW, в пам'ять про 49 жертв теракту демонстранти приспустили райдужні прапори, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та закликали до суспільного визнання сексуальних меншин у всьому світі.

Геї, лесбіянки, бісексуали, транссексуали і трансгендери, які брали участь у ході, публічно висловили підтримку сексуальних меншин тих країн, де їх права постійно порушуються.

Кельнський гей-парад став 25-м за рахунком. Вперше він був організований в 1991 році. Цьогоріч масова акція пройшла під девізом "Життя! По-іншому".

Нагадаємо, що український Марш рівності за посиленої охорони з боку поліції відбувся 12 червня в Києві. Участь в ньому взяли близько тисячі осіб, в тому числі євродепутати Ребекка Хармс, Ана Гомеш і Софія інт Велд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram