ГоловнаСвіт

У Лондоні проходить марш протесту проти Брекзиту

Біля парламенту заплановано мітинг-концерт.

У центрі Лондона в суботу проходить великий марш протесту проти виходу Британії з Євросоюзу. Про це повідомляє ВВС.

Учасники маршу сподіваються вплинути на парламент, щоб він як-небудь запобіг виходу з ЄС, за який більшість висловилася на референдумі 23 червня.

Учасники "Маршу за Європу" зібралися на кордоні Гайд-парку і йдуть трикілометровим маршрутом повз будівлі уряду до парламенту. Біля парламенту заплановано мітинг-концерт.

Фото: ВВС

Після референдуму 23 червня, дві ініціативні групи - звичайні громадяни, які не відомі широкому загалу - закликали людей на два марші протесту по одному і тому ж маршруту в один і той же час. За два дні до маршу вони скоординувалися і назвали обидві сторінки однаково: "March For Europe" (Марш за Європу).

На другий сторінці повідомляється, що в кінцевому пункті маршу, біля парламенту, пройде мітинг-концерт, на якому виступлять не тільки політики і небайдужі громадяни, а й музиканти та поети.

Фото: ВВС

Про свою участь у запланованому заході заявили 34 тисячі користувачів соцмереж.

Фото: ВВС

У вівторок в центрі Лондона пройшов перший напівстихійний мітинг протесту проти виходу з ЄС. Учасники мітингу зібралися на Трафальгарській площі, а потім перемістилися до парламенту.

Нагадаємо, референдум у Великобританії з питання про подальше перебування країни в ЄС пройшов 23 червня. Прихильники Brexit перемогли з 51,9% голосів. Явка склала 72%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram