ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" пригрозила помститися США, якщо Царнаєва стратять

Лідер терористичного угруповання попередив про "найсерйозніші наслідки" страт засуджених до смерті мусульман.

"Аль-Каїда" пригрозила помститися США, якщо Царнаєва стратять
Айман аз-Завахири
Фото: lenta.ru

Лідер терористичного угруповання "Аль-Каїда" Айман аз-Завахірі пригрозив США "серйозними наслідками" в разі виконання смертного вироку "бостонському терористу" Джохару Царнаєву.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У своєму відеозверненні ватажок "Аль-Каїди" також попередив, що його погрози будуть утілені, якщо в тюрмах США стратять інших засуджених до смерті мусульман.

Унаслідок вибухів на Бостонському марафоні 15 квітня 2013 року загинули три людини, ще понад 250 отримали поранення. Спецслужби встановили підозрюваних у скоєнні злочину - братів Тамерлана та Джохара Царнаєвих.

Під час перестрілки з поліцією Тамерлан Царнаєв отримав смертельне поранення, а Джохара Царнаєва затримали. 8 квітня 2015 року журі присяжних визнало його винуватим за 30 пунктами звинувачення, 17 із яких передбачають смертну кару.

Пізніше, 15 травня 2015 року, присяжні проголосували за винесення йому смертного вироку. Потім федеральний окружний суддя Бостонського суду Джордж О'Тул офіційно засудив Царнаєва до смерті. У повторному розгляді справи йому відмовили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram