ГоловнаСвіт

Греція продала китайцям порт Пірей

Ципрас поступився тиску міжнародних кредиторів

Греція продала китайцям порт Пірей

Парламент Греції у ніч на п'ятницю дозволив продаж найбільшого порту країни Пірей китайській державній судноплавній компанії Cosco, тим самим поставивши крапку у тривалому процесі приватизації.

Як повідомило агентство Reuters, новий власник виплатить спочатку 280,5 млн євро за 51 відсоток акцій. Ще через п'ять років Cosco викупить наступні 16 відсотків акцій за 88 млн євро.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас разом із головою Агентства з приватизації погодили угоду з керівництвом Cosco ще на початку квітня 2016 року. Раніше, після перемоги на виборах у січні 2015 року, Ципрас заморозив переговори з продажу порту. Однак їх відновили в рамках отримання третього пакета фінансової допомоги Греції. Процес приватизації державної власності є однією з найважливіших умов для міжнародних кредиторів щодо виділення допомоги Афінам.

Cosco входить у першу десятку найбільших світових контейнерних операторів і щорічно перевозить близько 180 мільйонів тонн вантажів. Компанія володіє і управляє 800 торговими судами. У ній працює 80 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram