ГоловнаСвіт

Генсек ООН заявив про виведення миротворців із Ліберії

Уперше за 13 років відповідальність за долю Ліберії візьмуть на себе національні влади.

Генсек ООН заявив про виведення миротворців із Ліберії
Фото: http://sammler.ru

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив про виведення миротворців із Ліберії, оскільки в країні вдалося зміцнити державну владу та механізми, які дозволять ліберійцям самостійно підтримувати в країні мир і стабільність.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

"Генеральний секретар ООН віддає належне готовності народу і уряду Ліберії домагатися тривалого миру після завершення конфлікту, який став причиною розгортання Місії ООН у Ліберії в жовтні 2003 року", - йдеться в заяві Пан Гі Муна.

Генсек ООН відзначив, що зміцнення безпеки і стабільності в Ліберії дозволило ООН завершити свою миротворчу діяльність у країні.

Він наголосив, що вперше за 13 років відповідальність за долю Ліберії і захист її громадян повністю візьмуть на себе національні влади - миротворча місія ООН передала всі повноваження в сфері забезпечення безпеки ліберійському уряду.

Місія ООН у Ліберії була встановлена резолюцією Ради Безпеки 1509 від 19 вересня 2003 року для допомоги в налагодженні мирного життя після затяжної громадянської війни. Станом на 30 квітня 2016 року в її складі було 2674 військовослужбовців, 65 військових спостерігачів, 632 поліцейських і 358 осіб із числа цивільного персоналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram