ГоловнаСвіт

Канада, Мексика і США домовилися про створення партнерства зі збереження навколишнього середовища

Трюдо, Обама і Ньєто обговорили підсумки британського референдуму

США, Канада і Мексика домовилися про створення партнерства зі збереження навколишнього середовища, щоб до 2025 року підвищити частку чистої енергетики на континенті до 50% від загального обсягу виробництва (зараз ця частка становить сумарно у трьох країнах 37%).

Про це повідомляє euronews з посиланням на підсумки саміту лідерів країн Північної Америки, який завершився в Оттаві.

"Це партнерство зблизить наші країни, які будуть пліч-о-пліч працювати для досягнення спільної мети в Північній Америці. Цілі конкурентоспроможної, що заохочує зростання частки чистої енергетики для захисту нашого спільного навколишнього середовища як сьогодні - так і для майбутніх поколінь", - заявив прем'єр єр-міністр Канади Джастін Трюдо на прес-конференції за підсумками зустрічі.

Разом з канадським прем'єром участь у роботі саміту брали президенти Мексики і США Пенья Ньєто і Барак Обама. Вони обговорили також ситуацію, що склалася після "Брекзиту", і те, як підсумки британського референдуму можуть позначитися на економіках трьох країн.

"У короткостроковій перспективі наслідкам "Брекзита" можна розумно протистояти. Але у довгостроковій перспективі будуть наростати тенденції нерівності і дислокації, які призведуть до соціального розшарування, і це ігнорувати не можна. Від нашої реакції на сили глобалізації та технологічних змін залежить міцність міжнародного порядку, який гарантує безпеку і процвітання майбутніх поколінь", - сказав Обама.

Обама, Ньєто і Трудо торкнулися на саміті також проблеми міграції, боротьби з тероризмом і небезпечними захворюваннями. Вони зазначили, що для Північної Америки було б помилкою відмежовуватися від глобальної економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram