ГоловнаСвіт

Європарламент закликав Британію вийти з ЄС

"Британський народ проголосував на користь виходу. Чому ви тут?"

Європарламент закликав Британію вийти з ЄС
Фото: стоп-кадр с видео

Європарламент провів у вівторок позачергове пленарне засідання і прийняв резолюцію, в якій закликав Великобританію якомога швидше вийти з Євросоюзу.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Відкриваючи засідання в парламенті, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що британський уряд має "уточнити" свою позицію. Він зазначив, що волю британського народу необхідно поважати, викликавши оплески від лідера Партії незалежності Великобританії (UKIP) Найджела Фараджі, основного учасника кампанії за Brexit.

У відповідь Юнкер, звертаючись до Фараджі, запитав, чому він досі в Європарламенті.

"Я дійсно здивований, що ви тут. Ви боретеся за вихід. Британський народ проголосував на користь виходу. Чому ви тут?"- сказав Юнкер.

23 червня в Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після оприлюднення підсумків референдуму прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив про свою відставку.

Лідери Євросоюзу після референдуму прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якомога швидше почати реалізацію рішення про вихід з ЄС. Будь-яка затримка тільки невиправдано продовжить невизначеність, заявили в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram