ГоловнаСвіт

Туреччина домовилася з Росією поліпшити відносини

У Ердогана підтвердили вибачення за збитий Су-24.

Туреччина домовилася з Росією поліпшити відносини
Архив
Фото: EPA/UPG

Влада Росії і Туреччини домовилися про заходи для поліпшення відносин між країнами, повідомив представник Реджепа Ердогана Ібрагім Калін.

"Ми раді оголосити про те, що Туреччина і Росія домовилися без зволікання вжити необхідних заходів для поліпшення двосторонніх відносин", - цитує Reuters представника турецького президента.

Турецьке видання Hurriyet, своєю чергою, повідомляє, що міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу візьме участь у саміті Організації чорноморської економічної співпраці (ОЧЕС) в Сочі 1 липня. Очікують, що Чавушоглу під час саміту проведе двосторонні переговори з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Раніше в понеділок Кремль повідомив про те, що президент Володимир Путін отримав послання Ердогана, в якому той уперше за сім місяців після атаки на Су-24 попросив пробачення за збитий бомбардувальник.

Представник Ердогана підтвердив, що той звернувся до Путіна з посланням і попросив родичів загиблого пілота "пробачити нас". "Президент також закликав своїх російських партнерів відновити традиційні дружні відносини між Туреччиною і Росією, разом працювати над вирішенням регіональних криз і спільно боротися з тероризмом", - заявив представник Ердогана.

Коментуючи послання турецького президента, джерело РБК у дипломатичних колах сказало, що після вибачень "може зайти мова про поступове скасування санкцій щодо Туреччини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram