ГоловнаСвіт

У США демократи закінчили сидячий протест

Республіканці в Конгресі блокують будь-які ініціативи, які можуть ускладнити придбання зброї.

У США демократи закінчили сидячий протест

Конгресмени-демократи в Палаті представників США закінчили сидячий протест, який тривав понад 25 годин, передає Голос Америки.

Близько 40 конгресменів від Демократичної партії 22 червня вирішили вдатися до незвичайної для американського Капітолію форми протесту - вони сіли на підлогу перед трибуною.

Після завершення акції конгресмен Стені Гоєр заявив, що законодавці тепер повертаються до своїх округів, де будуть спілкуватися з виборцями, щоб почути їхні думки про ухвалення закону про зброю.

У середу законодавці-демократи вимагали поставити на голосування в Палаті представників законопроект про обмеження продажу зброї в країні. До небувалого протесту їх змусила чергова масова стрілянина в Орландо 12 червня, де загинули майже півсотні людей. Але республіканці в Конгресі блокують будь-які ініціативи, які можуть ускладнити придбання зброї.

Як показують опитування громадської думки, більшість американців підтримують заходи, які повинні впорядкувати продаж зброї в країні. Відсутність дій з боку Конгресу оглядачі пов'язують з потужним у США збройовим лобі.

Нагадаємо, що 21 червня Сенат не прийняв поправки про обмеження продажу зброї в США.

Раніше, 17 червня, президент США Барак Обама закликав Конгрес прийняти відповідні закони, а за день до цього представники Демократичної партії на 15 годин заблокували роботу Сенату з вимогою посилити контроль за зброєю в США.

У ніч на 12 червня 29-річний Омар Матін, який проживав у Флориді, розстріляв відвідувачів місцевого гей-клубу Pulse. Чоловіка вбили під час перестрілки з поліцейськими. У результаті нападу загинули 49 людей, більш ніж 50 були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram