ГоловнаСвіт

Ліворадикальна молодь улаштувала погроми в Берліні

Останніми роками таких інцидентів у столиці ФРН практично не спостерігали.

Ліворадикальна молодь улаштувала погроми в Берліні
Архив
Фото: EPA/UPG

Представники ліворадикальної молоді сьогодні вранці влаштували погроми в столиці Німеччини Берліні.

Про це повідомляє The Local.

За даними видання, приводом для заворушень став поліцейський рейд в одну з незаконно зайнятих будівель за день до цього. Тоді близько 200 правоохоронців увірвалися в будинок №94 на вулиці Рігер, який без дозволу використовували молоді люди для зібрань.

Правоохоронці обшукали будівлю і вилучили кийки та пістолет. Будівельники тим часом ліквідували незаконно відкриті в будинку бар і майстерню.

У відповідь ліворадикали влаштували погроми в кількох берлінських районах. Зокрема, в Кройцбергу невідомі побили скло на трьох автомобілях і на автобусній зупинці, а потім підпалили урну і закидали будівлю місцевої адміністрації камінням і фарбувальними бомбами. У районі Панков спалили будівельну техніку, а в Мітте - розбили скло в будівлях банків. Погромники також спалили кілька автомобілів.

Видання зазначає, що будинок №94 на вулиці Рігер залишається одним з небагатьох, окупованих сквотерами - людьми, які оселяються в покинутих будівлях. Раніше сутички молодих радикалів із поліцією траплялися досить часто, однак останніми роками практично зійшли нанівець.

Нагадаємо, в березні під час вибуху автомобіля в Берліні загинула людина. Згодом повідомляли, що за вибухом може стояти чеченська мафія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram