ГоловнаСвіт

Останнє опитування перед референдумом показало перевагу противників Brexit

За Британію в ЄС мають проголосувати 51% жителів країни

Останнє опитування перед референдумом показало перевагу противників Brexit
Плакат в Лондоне, агитирующий голосовать за выход из ЕС
Фото: www.bloombergview.com

Останнє перед референдумом про вихід Великобританії з ЄС опитування компанії YouGov продемонструвало перевагу противників Brexit.

Матеріал з цими результатами вийшов на першій шпальті The Times у четвер, 23 червня. У цей день і відбудеться голосування щодо виходу з Євросоюзу. Проти виходу з ЄС проголосують 51% жителів. На користь цього заходу висловилися 49%.

При цьому попереднє опитування продемонструвало перевагу прихильників Brexit.

За словами Коатса, зміна балансу відбулося після опитування виборців, які раніше не визначилися, і оцінки потенційної явки. Дослідження проводилося з 20 по 22 червня.

Дані служби TNS Omnibus на 22 червня свідчили, що за вихід з ЄС були готові проголосувати 43%, а проти - 41%. При цьому серед тих, хто не визначився, були 15% учасників опитування. У свою чергу, за даними агрегатора букмекерських котирувань Oddschecker, ймовірність Brexit оцінюється всього у 29%.

Голова британського мінфіну Джордж Осборн зазначав, що якщо референдум закінчиться перемогою прихильників Brexit, то уряду доведеться знайти £30 млрд ($42,9 млрд) за чотири роки. За його словами, вихід з ЄС стане причиною низьких темпів зростання економіки. Міністр попереджав, що дефіцит бюджету, можливо, компенсують за рахунок підвищення податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram