ГоловнаСвіт

У США за межею бідності перебуває кожен сьомий, - МВФ

Експерти фонду закликають США більше інвестувати в освіту та соціальні програми.

У США за межею бідності перебуває кожен сьомий, - МВФ
Фото: ollimpiada.com

Міжнародний валютний фонд вказав США на високий рівень бідності в країні. За даними МВФ, зараз у США бідним є кожен сьомий житель країни, повідомляє ВВС.

У щорічній доповіді фонду про стан американської економіки йдеться, що владі США слід терміново вжити заходів для вирішення проблеми бідності.

МВФ рекомендував Вашингтону підвищити рівень мінімальної зарплати і пропонувати оплачувану декретну відпустку, щоб залучити більше жінок до роботи.

Також експерти фонду закликають США більше інвестувати в освіту та соціальні програми.

МВФ погіршив прогноз для американської економіки на 2016 рік: тепер фонд прогнозує зростання 2,2% ВВП, тоді як раніше експерти очікували, що економіка країни зросте на 2,4%.

Погіршення прогнозу пов'язане з уповільненням зростання світової економіки і зниженням купівельної активності. Також МВФ раніше заявляв, що ймовірний вихід Британії з Євросоюзу негативно позначиться як на економіці Сполученого Королівства, так і на економічній ситуації у світі.

Водночас у МВФ відзначають, що економіка США перебуває в "гарній формі": в травні рівень безробіття в країні опустився до мінімуму за останні вісім років і становив 4,7%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram