ГоловнаСвіт

Марко Рубіо передумав йти з політики через програш Дональда Трампа

Експерт Інституту Горшеніна очікує цікавої боротьби у Флориді.

Марко Рубіо передумав йти з політики через програш Дональда Трампа
Марко Рубио и Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Впливовий сенатор від американського штату Флорида Марко Рубіо, який упродовж кількох місяців був одним з основних суперників республіканця Дональда Трампа в президентських перегонах, передумав йти з політики.

У своєму Фейсбуці Рубіо написав, що не стримає обіцянки, яку дав у березні. Він має намір переобратися в Сенат від Флориди і бути в опозиції до нового президента США, будь то Трамп або демократ Гілларі Клінтон.

Про припинення передвиборної кампанії Рубіо заявив 16 березня, після того як програв Трампу на первинних виборах у рідному штаті. Наступного дня Рубіо заявив, що покине політику.

На думку директора політичних програм Інституту Горшеніна Євгенія Курмашова, стартові позиції Рубіо дозволяють розраховувати на позитивний результат кампанії.

При цьому Курмашов вважає, що Рубіо, незважаючи на критику кандидата в президенти від рідної партії Дональда Трампа, буде змушений зважати на те, що Трамп переміг у Флориді на етапі внутрішньопартійного голосування. На думку експерта, з усіх сенаторських кампаній 2016 року ця буде однією з найцікавіших.

Курмашов зазначає, що Флорида на президентських виборах 2016 року стане штатом, де боротьба демократичного і республіканського кандидатів у президенти буде найконкурентнішою з найменш прогнозованим результатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram