ГоловнаСвіт

Штайнмаєру не до вподоби навчання НАТО у Європі - Deutsche Welle

Глава МЗС Німеччини закликає "не брязкати зброєю" перед Росією

Штайнмаєру не до вподоби навчання НАТО у Європі - Deutsche Welle
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував військові навчання за участю країн НАТО у Східній Європі і закликав активніше вести діалог з Росією. Про це він заявив виданню Bild am Sonntag у номері, який вийде 19 червня, повідомляє Deutsche Welle.

"Чого нам зараз не слід робити, так це продовжувати загострювати ситуацію брязкотом зброї і бойовими гаслами", - заявив Штайнмаєр.

"Хто впевнений у тому, що символічні пересування танків забезпечать більшу безпеку на східних кордонах НАТО, той помиляється", - заявив глава МЗС Німеччини.

За його словами, зараз було б "фатальною помилкою" зосередити всю увагу на військових аспектах і шукати вихід тільки у політиці відлякування. Окрім загального прагнення оборонятися, завжди має бути готовність до діалогу, вважає Штайнмаєр.

З 7 по 17 червня, у Польщі пройшли найбільші в історії сучасних збройних сил цієї країни навчання "Анаконда 2016" за участю партнерів по НАТО. У них брали участь 3000 одиниць бойової техніки і 31 тисяча військовослужбовців з 24 країн. Вони відпрацьовували відбиття прихованого нападу зі сходу без офіційного оголошення війни.

Також у балтійському регіоні у червні відбулися великі щорічні військово-морські маневри Альянсу. У них взяли участь 43 кораблі та 6100 солдат із 17країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram