ГоловнаСвіт

Пентагон звинуватив РФ в ударах по бійцях помірної сирійської опозиції

Пєсков заявив, що російським військам у Сирії заважає "спайка" між помірною опозицією і бойовиками.

Пентагон звинуватив РФ в ударах по бійцях помірної сирійської опозиції
Фото: EPA/UPG

Росія у четвер завдала авіаударів по позиціях бійців помірної сирійської опозиції, що борються проти "Ісламської держави" (ІДІЛ) на півдні Сирії, в тому числі по силах, що їх підтримують США.

Про це повідомив можновладний представник Пентагону, додавши, що Вашингтон обговорить це питання з Москвою, передає агентство Рейтер.

Чиновник, який побажав залишитися неназваним, різко розкритикував російські удари поблизу аль-Танфа, зазначивши, що ні російські, ні сирійські наземні сили не перебували в тому районі, тому удари не можна пояснити самозахистом.

"Останні дії Росії викликають серйозні побоювання щодо намірів Москви, - сказав чиновник. - Ми попросимо в Росії пояснити причини цих дій і запевнити, що вони не повторяться".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав журналістам у п'ятницю, що російським військам у Сирії заважає "спайка" між помірною опозицією і бойовиками, повідомляє Рейтер.

"Операція наших ПКС триває в Сирії. А те, що дуже істотною проблемою залишається перемішування і спайка між так званою помірною опозицією і "Ан-Нусрою", - це ні для кого не секрет. Це дуже ускладнює антитерористичні (дії)", - сказав він.

Вашингтон неодноразово відмовлявся об'єднувати сили з Росією в Сирії в боротьбі проти ІДІЛ, відколи Москва почала повітряну кампанію у вересні минулого року. США звинувачували Росію в тому, що кампанія спрямована виключно на підтримку сирійського президента Башара Асада. Москва ці звинувачення відкидала.

Нагадаємо, раніше в РФ підтвердили смерть десятого російського військового в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram