ГоловнаСвіт

З дна Середземного моря підняли другу "чорну скриньку" єгипетського А320

Очікують, що дані з бортового самописця проллють світло на те, через що літак зазнав аварії.

З дна Середземного моря підняли другу "чорну скриньку" єгипетського А320
Фото: EPA/UPG

З дна Середземного моря витягли другу "чорну скриньку" аеробуса А320 авіакомпанії EgyptAir, що зазнав аварії.

Про це повідомляє  агентство Рейтер з посиланням на єгипетських слідчих.

Очікують, що дані з бортового самописця проллють світло на те, через що літак зазнав аварії. За даними агентства, цей пристрій фіксував технічні параметри польоту.

Напередодні експерти підняли з дна Середземного моря першу "чорну скриньку" авіалайнера, що містить записи переговорів екіпажу та наземних служб. Операцію підняття проводили в кілька етапів: чорна скринька зазнала пошкоджень. Як оголосила єгипетська влада, дані бортового самописця, швидше за все, вдасться відновити. Це буде зроблено за допомогою спеціальної апаратури, яка є на судні John Lethbridge, що належить компанії Deep Ocean Search.

Місце аварії літака виявили день перед тим.

Лайнер А320, що прямував з Парижа до Каїра, зник із екранів радарів рано-вранці 19 травня. На його борту перебували громадяни 12 країн, усього 66 осіб: 56 пасажирів, три співробітники служби безпеки і сім членів екіпажу.

Французьке бюро розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) 21 травня заявило, що автоматична система лайнера за кілька хвилин до втрати зв'язку відправляла сигнали про наявність у салоні диму. Експерти пов'язали це з пожежею, що могла виникнути в туалетній кімнаті біля кабіни пілотів і у відсіку радіоелектронного обладнання. При цьому поки що не виключається і версія теракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram