ГоловнаСвіт

Трамп підтвердив свій намір прийняти Кім Чен Ина у США

Мільярдер припустив, що ядерна зброя Росії більш просунута, ніж у США

Трамп підтвердив свій намір прийняти Кім Чен Ина у США
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії, мільярдер Дональд Трамп заявив, що прийняв би лідера КНДР Кім Чен Ина у Вашингтоні, проте офіційного обіду не влаштовував би.

Про це сам Трамп заявив під час передвиборного мітингу в Атланті, передає CNN.

"Так чого ж, хай йому грець, поганого у розмові? До нього я не поїду, це точно. Якщо сюди приїде, прийму. Але офіційного обіду - на зразок того, що ми робимо для Китаю та інших країн, які наживаються на нас, - влаштовувати не буду", - повідомив він своїх прихильників.

При цьому мільярдер визнав, що його шанси на те, щоб переконати Кім Чен Ина згорнути ядерну програму КНДР вкрай малі.

Трамп також припустив, що ядерна зброя Росії більш просунута, ніж у США. "Відверто кажучи, (президент РФ Володимир) Путін зміцнює свою армію знову, і знову, і знову. Їхня армія набагато сильніша. Він займається ядерною зброєю, ми нічого не робимо. Наша ядерна зброя стара і зносилася, а його ядерна зброя у чудовому стані, наскільки я чув. Краще будьте обережними, хлопці, добре? Краще будьте обережними", - заявив Трамп. Жодних доказів на підтвердження своїх слів він не привів.

Раніше, у травні, Трамп вже заявляв про бажання поговорити з Кім Чен Ином. Він також повідомив, що збирається натиснути на Китай, щоб той вплинув на Пхеньян. "Я сильно натисну на Китай, тому що, з точки зору економіки, у нас на них надзвичайно потужний вплив. Вони можуть вирішити цю проблему однією зустріччю або телефонним дзвінком", - заявив тоді політик.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон розкритикувала Трампа за бажання сісти за стіл переговорів з північнокорейським лідером, який послідовно виступає проти США та їхніх союзників і жорстко тисне на громадян КНДР. У відповідь Трамп у середу присвоїв Клінтон "звання любителя" у політиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram