ГоловнаСвіт

У Венесуелі заарештовано 400 учасників "голодних бунтів", кілька людей загинули

Щодня у Венесуелі фіксується понад 10 випадків мародерства

Щонайменше 400 людей заарештовано у Венесуелі під час чергових "голодних бунтів", які влада кваліфікує як мародерство.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцевих чиновників.

Крім того, повідомляється про одного загиблого під час заворушень у штаті Меріда на заході Венесуели. Також, за непідтвердженими даними, кілька людей загинули в прибережному місті Кумана, столиці штату Сукре. Губернатор штату Луїс Акуна, однак, заявив, що ці смерті не пов'язані з мародерством.

"Тільки 400 осіб було заарештовано, а смерті не пов'язані з мародерством", - сказав Акуна в коментарі місцевому телеканалу, назвавши мародерів вандалами, яких підтримують праві політики. "Я не сумніваюся, що вони заплатили їм, це було заплановано".

Нельсон Морено, Губернатор штату Анзоатекі, що межує з Сукре, сказав, що вісім осіб було заарештовано у вівторок у "незаконних" ситуаціях, що, зазначає Рейтер, зазвичай означає мародерство.

Пограбування магазинів по всій Венесуелі різко почастішали в останні тижні через неможливість придбати продукти харчування і товари першої необхідності. Минулого тижня трьох людей застрелили в окремих інцидентах, у результаті чого у двох випадках було заарештовано поліцейського і військовослужбовця.

Наразі прокурори штату Меріда розслідують обставини смерті 17-річного підлітка, якого застрелили під час "незаконної" ситуації. Місцеві ЗМІ повідомляли про протести у зв'язку з нестачею їжі та напади на офіс владної Соціалістичної партії.

За даними моніторингової групи Venezuelan Observatory of Violence, щодня по всій країні відбувається понад 10 випадків мародерства.

Опозиція Венесуели звинувачує в ситуації президента країни Ніколаса Мадуро і збирає підписи для референдуму про відставку глави держави. Економічна криза, що охопила Венесуелу в останні роки, викликана проблемами в енергетиці. Через тривалу посуху гідроелектростанції не можуть працювати на повну потужність.

За оцінками Міжнародного валютного фонду, інфляція в Венесуелі цьогоріч сягне 720%. Мадуро, у свою чергу, звинувачує бізнес-еліту країни у бойкоті економіки для досягнення політичних цілей. На цьому тлі регулярно відбуваються сутички протестувальників проти економічної політики держави з поліцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram