ГоловнаСвіт

Американський таблоїд опублікував досьє американських демократів на Дональда Трампа

У "Доповіді про Дональда Трампа" докладно описано особисте життя кандидата в президенти.

Американський таблоїд опублікував досьє американських демократів на Дональда Трампа
Фото: EPA/UPG

Американський таблоїд Gawker опублікував досьє на кандидата в президенти США республіканця Дональда Трампа, імовірно, підготовлене в національному комітеті Демократичної партії США, повідомляє Meduza.

Документ називається Donald Trump Report ("Доповідь про Дональда Трампа"). Видання повідомляє, що доповідь написав у грудні 2015 року стратег Демократичної партії Воррен Флуд. Gawker не вдалося підтвердити справжність документа.

У доповіді понад 200 сторінок. Як пише видання, в ній зібрано відомості про особу і життя Трампа, які демократи планували використовувати проти нього під час передвиборної кампанії.

Зокрема, в доповіді сказано, що "є одна людина, про яку дбає Дональд Трамп, і це він сам", що "Трамп вірний тільки собі, тому брехати американцям - не проблема для нього".

Також у документі зазначено, що Трамп не має уявлення про проблеми простих американців, а також що він поганий бізнесмен і жінконенависник.

Видання зазначає, що в доповіді мало "бруду" на Трампа (хоча його особисте життя висвітлено в тексті докладно), і більшість інформації взято з відкритих джерел.

Документ, як стверджує Gawker, надіслала до редакції людина, яка ховається під псевдонімом Guccifer 2.0 (під ім'ям Guccifer був відомий румунський хакер, який зламав пошту ряду американських політиків). Хакер заявив, що отримати доступ до документів було "дуже просто" і проект Wikileaks має основний масив даних.

Також хакер передав Gawker інші партійні документи, в тому числі дані про пожертвування і документи під грифами "конфіденційно" і "таємно", пов'язані з початком президентського правління Барака Обами і з висуванням у кандидати в президенти від демократів Гілларі Клінтон.

Виданню вдалося підтвердити справжність деяких фінансових документів.

Раніше про крадіжку такого документа хакерами писала газета The Washington Post.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram