ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські ЛГБТ-активісти заспівали арію з лайок депутата Мілонова

Захисники прав сексменшин вимагали стягнення з Мілонова штрафу в розмірі 2 млн рублів

Російські ЛГБТ-активісти заспівали арію з лайок депутата Мілонова
Виталий Милонов

ЛГБТ-активісти виконали біля будівлі Законодавчих зборів Санкт-Петербурга "арію Мілонова", яка містила лайку скандально відомого депутата Віталія Мілонова на адресу гомосексуалів.

Про це повідомляє "Радио Балтика".

В основу тексту лягли слова, які виголосив депутат на торішнй першотравневій ході. "Арія "Першотравнева", слова - Мілонова, музика - народна", - представили цей твір його виконавці.

"Ми живемо в просторі трагікомедії, абсурду і фарсу, смішне і страшне, жалюгідне і велике перетинаються щогодини. Ми хочемо, щоб акція викликала своєрідний катарсис, але відбуватися він має в душі глядача", - заявили організатори перформансу Олексій Назаров і Олексій Сергєєв.

"Принципово важливо було виконати цю арію біля стін Закзборів, щоб показати рівень парламентської культури. Ми хотіли, щоб петербуржці зробили висновки перед виборами", - зазначили учасники перформансу.

У вівторок, 7 червня, Кіровський районний суд відмовив у позові ЛГБТ-активістам і не оштрафував Мілонова у справі про конфлікт під час параду 1 травня 2015 року. Активісти визнали мову депутата на торішньому параді образливою, такою, що ганьбить їхню честь і гідність, і вимагали стягнення з Мілонова штрафу в розмірі 2 млн рублів.

Експерти дійшли висновку, що висловлювання "опущені півні", "козли", "тварини", "збоченці", "колупалки", "свині" і "покидьки" не ображали учасників параду.

Автори заяви до суду мають намір оскаржити рішення у вищій інстанції.

Нагадаємо, у листопаді 2014 року Мілонов запропонував створити мережу православних перукарень для боротьби з "блакитним лобі". Він відомий також як автор закону про гей-пропаганду і борець за чистоту моралі. Раніше він звинуватив співачку Мадонну у пропаганді гомосексуалізму. Аналогічні претензії він висунув і Леді Газі після її концерту в Петербурзі. У жовтні 2014 року він запропонував заборонити в'їзд у Росію голові Apple Тіму Куку, який зізнався в нетрадиційній сексуальній орієнтації. Крім того, він обіцяв ліквідувати "спільноти" геїв у країні і заборонити в РФ серіал "Гра престолів".

У вересні 2015 року Мілонов проголосив перемогу над геями Петербурга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram