ГоловнаСвіт

Мадуро запропонував США обмінятися послами

Джон Керрі провів переговори з головою МЗС Венесуели

Мадуро запропонував США обмінятися послами
Дельси Родригес, Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що його країна готова обмінятися послами з США.

Про це повідомляє Cinequo.

"Я готовий відновити відносини з США на рівні послів", - заявив Мадуро, додавши, що готовий направити посла до Вашингтона негайно і чекає відповідного кроку від влади США.

Таке рішення стало результатом переговорів голови МЗС Венесуели Дельсі Родрігес і держсекретаря США Джона Керрі. Чиновники зустрілися на полях саміту Генасамблеї Організації американських держав (ОАД) в Санто-Домінго (Домініканська Республіка). За словами Мадуро, зустріч була дуже корисною.

Рівень дипломатичних відносин між Венесуелою і США впав у 2010 році. Відтоді країни взаємно представляють тимчасові повірені у справах.

Ніколас Мадуро заступив на пост президента Венесуели у квітні 2013 року. Він став наступником Уго Чавеса, який помер у березні того ж року від раку. Незабаром після вступу Мадуро на посаду у Венесуелі почалися заворушення. Багато венесуельців покладають на Мадуро відповідальність за економічну кризу через падіння світових цін на нафту і брак продовольства.

Нагадаємо, в грудні 2015 року, вперше за 17 років, Єдина соціалістична партія Венесуели програла вибори опозиції. Опозиційний блок "Круглий стіл демократичної єдності" отримав 109 зі 167 місць, ще три мандати дісталися представникам корінного населення, що також належить до опозиційного спектру. Партія Мадуро отримала тільки 55 місць.

Наразі опозиція домагається проведення референдуму з питання про відставку Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram