ГоловнаСвіт

Посол України при Раді Європи офіційно приступив до роботи

Акредитаційний лист вручено голові організації Турбйорну Ягланду.

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба вручив сьогодні, 14 червня, акредитаційний лист голові РЄ Турбйорну Ягланду та таким чином офіційно став представляти Україну в цій міжнародній організації.

Як відомо, Дмитро Кулеба до цього обіймав посаду посла з особливих доручень Міністерства закордонних справ України. Послом Кулебу призначено указом президента Петра Порошенка 9 квітня.

Раніше постпредом України був Микола Точицький, але його звільнено 4 лютого цього року в зв'язку з переведенням на посаду керівника представництва України при Європейському Союзі.

Читайте: Дмитро Кулеба: "Наша мета - щоб про Україну писали в газетах не через війни, а через культуру"

Рада Європи - міжнародна організація, яка сприяє співробітництву між її членами, країнами Європи, в напрямі стандартів права, прав людини, демократичного розвитку, законності та культурної взаємодії. Рада Європи, яка заснована 1949 року, є найстарішою в Європі міжнародною організацією. До її складу входять 47 держав, в яких проживає понад 800 млн чоловік. Рада Європи є повністю самостійною організацією, яка не входить у систему Європейського Союзу, що об'єднує тільки 28 держав.

Одним з найбільш значних досягнень Ради Європи вважається розробка і прийняття Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram