ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ повідомила про смерть свого лідера Абу Бакра Аль-Багдаді

Міжнародна коаліція боротьби з ІДІЛ поки що не підтвердила цю інформацію

ІДІЛ повідомила про смерть свого лідера Абу Бакра Аль-Багдаді
Абу Бакр аль-Багдади
Фото: EPA/UPG

Інформаційне агентство Amaq, пов'язане з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ), повідомило про смерть свого лідера Абу Бакра Аль-Багдаді.

Про це повідомляє The Daily Mirror з посиланням на Amaq.

Як випливає з повідомлення, Аль-Багдаді убили в результаті авіаудару військових сил США. Також зазначається, що лідер ІДІЛ помер у результаті авіаударів по іракському місту Ракка на "п'ятий день Рамадану", 11 червня.

При цьому, за іншими даними, його вбили в іракському місті Мосул.

Представник очолюваної США міжнародної коаліції боротьби з ІДІЛ, полковник Крім Гарвер, заявив, що бачив повідомлення про смерть Аль-Багдаді, але поки що не може підтвердити їхню достовірність.

Напередодні телеканал CNN з посиланням на високопоставлених чиновників США повідомляв, що Аль-Багдаді переміщався по територіях, захоплених ІДІЛ, намагаючись втекти від сил антитерористичної коаліції, які прагнули його вбити або затримати. Також повідомлялося, що від Аль-Багдаді або про нього не надходило жодної інформації з грудня 2015 року.

Про смерть лідера ІДІЛ раніше повідомлялося кілька разів, проте згодом ця інформація не підтверджувалася.

Абу Бакр аль-Багдаді очолює ІДІЛ з 2010 року. Після того, як угруповання проголосило "халіфат" на захоплених територіях у червні 2014 року, Аль-Багдаді проголосив себе "халіфом" ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram