ГоловнаСвіт

Посол Франції висловила невдоволення висвітленням у ЗМІ ситуації з відмовою у візі 8-річному футбольному фанату

Дюмон заявила, що Париж виступає "за лібералізацію візового режиму для України".

Посол Франції висловила невдоволення висвітленням у ЗМІ ситуації з відмовою у візі 8-річному футбольному фанату
Изабель Дюмон
Фото: dnepr.info

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон не задоволена висвітленням у ЗМІ ситуації з відмовою у французькій візі 8-річному футбольному фанату Володимирові Бобенчику, який хотів потрапити на матчі чемпіонату Європи з футболу (Євро-2016).

"Так, як ця ситуація висвітлювалася в ЗМІ, це було неприємно. Але я здивована, що ніхто не намагався пояснити, чому ця сім'я не змогла отримати візи, тоді як сотні інших візи отримали", - сказала посол під час презентації дослідження Інституту світової політики про відносини України і Франції, повідомляє кореспондент LB.ua.

За її словами, цей випадок "не допомагає" двостороннім відносинам між країнами. Крім того, вона звинуватила ЗМІ, які висвітлювали цей інцидент, у тому, що "вони не обов'язково є друзями України".

Відповідаючи на питання про подальші перспективи лібералізації візового режиму України з ЄС, посол Франції повідомила, що Париж "за лібералізацію візового режиму для України". При цьому тимчасове перенесення дати введення безвізового режиму пов'язане з необхідністю узгодження "всіма 28 країнами, у всіх є свої проблеми".

Нагадаємо, Франція заявила про мобілізацію консульства в Україні для видачі віз на Євро-2016 після того, як ЗМІ почали активно висвітлювати ситуацію з Бобенчиком. Згодом хлопчикові і його батькам вдалося потрапити на чемпіонат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram