ГоловнаСвіт

Підтримка Києва входить у число найвищих пріоритетів для Парижа, - посол Франції

Дюмон нагадала, що підтримка Францією України має тривалу історію

Підтримка Києва входить у число найвищих пріоритетів для офіційного Парижа.

Про це заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон у своїй промові під час презентації дослідження Інституту світової політики про відносини України і Франції.

Фото: LB.ua

"У дослідженні сказано, що українське питання входить у топ-10 французьких пріоритетів. Але я не згодна, оскільки насправді Україна зараз - одне з п'яти ключових питань для Франції", - заявила посол.

Вона також зазначила, що підтримка Францією України має тривалу історію, і пошкодувала, що про це не часто згадують в Україні.

"Роль Франції дещо позабута, зокрема якщо ми говоримо про Угоду про асоціацію", - нагадала вона.

Окрім того, дипломат зазначила, що Франція стала другою країною за обсягом внеску в будівництво проекту "Укриття" на ЧАЕС, а спорудженням "арки" займається французька компанія.

Дюпон упевнена, що необхідно змінювати загальне уявлення про країни.

Зокрема пані посол Франції впевнена, що найкращими послами будь-якої країни є представники бізнесу, тому для України буде корисно, якщо інвестклімат буде покращено. Дюпон підкреслила, що французький бізнес серйозно присутній в Україні і французькі компанії не пішли з країни, незважаючи на кризу.

Нагадаємо, минулого тижня Сенат Франції ухвалив резолюцію про пом'якшення санкцій проти РФ після виконання Мінських угод. Пізніше МЗС дорікнуло французьким сенаторам за резолюцію з приводу санкцій проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram