ГоловнаСвіт

Черговий теракт у Туреччині: замінований автомобіль вибухнув біля будівлі суду

Постраждали дев'ять осіб

Черговий теракт у Туреччині: замінований автомобіль вибухнув біля будівлі суду
Фото: EPA/UPG

У турецькій провінції Тунджелі від вибуху замінованого автомобіля в понеділок біля будівлі суду постраждали дев'ять осіб.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

«Дев'ять осіб отримали поранення 13 червня в результаті атаки автомобіля з вибухівкою в районі Оваджик у східній провінції Тунджелі», - йдеться в повідомленні.

Зараз на місці події працюють рятувальники і пожежники.

Вибух стався біля житлового блоку для цивільних службовців, які працюють у місцевому суді.

Як відомо, 4 березня в результаті вибуху замінованого автомобіля у турецькій провінції Мардін загинули щонайменше двоє поліцейських і 35 отримали поранення. Теракт стався у місті Нусайбін, розташованому поблизу сирійсько-турецького кордону. Вибуховий пристрій теж знаходився в автомобілі.

Як заявили представники сил правопорядку, теракт скоїли прибічники Робітничої партії Курдистану.

Ще раніше, 17 лютого, в центрі Анкари, недалеко від штаб-квартири збройних сил, парламенту і урядових будівель, стався вибух. Тоді 28 осіб загинули (26 із них - військовослужбовці), 61 людина отримала поранення. Турецька влада звинуватила в теракті теж курдів.

РПК, яка вважається терористичним угрупованням у Туреччині, США і Європейському Союзі, почала сепаратистське збройне повстання проти Туреччини у 1984 році. Понад 40 тис. осіб, здебільшого курдів, відтоді загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram